CHOPIN TECHNOLOGIES

CHOPIN Technologies, dio grupacije KPm Analytics specijalizirani su za opremu za analizu I eksperimentalna istraživanja kvalitete žitarica, brašna i sličnih proizvoda.

Ansar-analitika, kao eskluzivni distributer CHOPIN technologies u Hrvatskoj i Sloveniji, nudi proizvode, servis te postprodajnu podršku za mlinare, pekare, konditorsku industriju, istraživačke laboratorije I institucije.

Imamo osigurana riješenja za:

  • Uzgajivače – omogućena selekcija vrsti sjemena od generacije F4 do F5
  • Mlinare – testiranje pšenice prilikom otkupa
  • detekcija prisutnosti štetočina u pšenici
  • optimizacija smjese pšenice i brašna
  • prilagodba brašna za konačnu primjenu kroz precizno dodavanje aditiva
  • analize različitih šarži brašna s mlina
  • procjena utjecaja oštećenog škroba
  • Pekare – utvrđivanje sukladnosti isporučenog brašna

– proučavanje reološkog ponašanja brašna bogatog vlaknima
– omogućena elaboracija proizvoda bez gluten
– proučavanje formula cjelovitih žitarica

  • Za sve – optimizacija specifikacija za korisnike I kontrola kvalitete

Proizvod: Mixolab 2

Pogledajte više na stranici proizvođača

Jedini uređaj na tržištu koji u samo jednom testu daje cjelokupni reološki profil tijesta – stabilnost, kvalitetu gluten, ponašanje škroba pri zagrijavanju, aktivnost amilolitičkih enzima I retrogradaciju škroba. Mixolab 2 miješa tijesto, zagrijava ga do 90 °C I hladi na 60 °C, u 45 minuta te se time dobiva simulacija pečenja I hlađenja gotovog proizvoda.  Cijeli test je automatiziran, čime se postiže izuzetna ponovljivost u rezultatima.  

Prednosti Mixolab2 uređaja:

  • Precizna, automatska regulacija temperature mješalice
  • Robustan uređaj koji se lako čisti; mješalica je izrađena od aluminija I nehrđajućeg čelika
  • Spremnik za vodu se lako uklanja radi čišćenja
  • Voda se dodaje automatski, čime s epostiže brzo I precizno doziranje (±0,02 mL)

Simulator koji dolazi s Mixolabom 2 prikazuje krivulju Farinographa i daje rezultate koji su u potpunosti usporedivi s onima koje daje Farinograph :

  • apsorpcija vode
  • vrijeme razvoja tijesta
  • stabilnost tijesta
  • stupanj omekšanja tijesta

Proizvod: Alveolab

Pogledajte više na stranici proizvođača

Alveolab je uređaj koji mjeri visko-elastične karakteristike tijesta. Posjeduje standard prihvaćene širom svijeta (AACC 54-30.02; ICC 121; GOSTR 51415-99 I NF EN ISO 27971).

Alveografski parameter W je najvažniji parameter kvalitete pri svim međunarodnim transakcijama pšenicom.

Osim parametra W, Alveolabom dobivate parameter otpora tijesta pema deformaciji (P), rastezljivost tijesta (L), P/L, Indeks elastičnost (I.e.)

Alveolab se koristi za:

– karakterizaciju pšenice i brašna prema namjeni
– kontrola kvalitete pšenice I brašna
– određivanje utjecaja aditiva
– optimizacija mješavina pšenice ili brašna
– osiguravanje usklađenosti proizvoda s zahtjevanom specifikacijom

Zašto baš Alveolab?

  • Širom svijeta prihvaćeni standard
  • Primjeniv na prešnično zrno I industrijska brašna
  • Ima dobru ponovljivost I reproducibilnost
  • Brza analiza u trajanju od 28 minuta
  • Alveolab zamjenjuje uređaje ekstenzograf I farinograf te dobivate dva uređaja u jednom

Proizvod: SDmatic

Pogledajte više na stranici proizvođača

Jedinstven uređaj na tržištu s kojim mjerite oštečenje škroba u brašnu. Potpuno automatizirana analiza, koristeći samo 1 gram uzorka brašna u 10 minuta dobijete rezultate s kojim možete kontrolirati teksturu, boju, ljepljivost, fermentaciju i lomljenje Vašeg gotovog proizvoda.

SDmatic radi na principu amperometrije gdje se mjeri količina joda koju škrob apsorbira na temperature od 35 °C.

Primjena SDmatic-a:

  • Podešavanje mlina pri mljevenju zrna
  • Povećanje prinosa tijesta
  • Podešavanje teksture tijesta
  • Optimiziranje volumena, boje I roka trajanja gotovih proizvoda

Proizvod: Infraneo

Pogledajte više na stranici proizvođača

Infraneo analizator je NIR uređaj s kojim možete određivati parameter poput proteina, vlage, sedimentacije, gluten, masti I pepela u žitaricama. Infraneo posjeduje kalibracije za širok spektar žitarica poput pčenice, ječma, kanole, kukuruza, soje, pšeničnog brašna, mekinja I dr. Kao naš klijent imali biste našu podršku pri izradi kalibracija za Vaše proizvode.

Infraneo je opremnljen monokromatorom posljednje generacije koji radi na principu transmisije. Analiza traje samo 60 sekundi za zrno te 25 sekundi za brašno.

Prednosti Infraneo uređaja:

  • Uređaj je lako koristiti te posjeduje veliki izbor kalibracija koje dolaze u paketu s uređajem
  • Infraneo je pouzdan uređaj zbog visoko-precizne optike
  • Posjeduje zaštitu od prašine I vlage te je jednostavan za čišćenje I održavanje
  • Temperature ne utječe na rezultate
  • Moguće je pristupiti uređaju preko internet
  • Prilikom svakog paljenja Infraneo samoinicijativno provjerava sve komponente I ukoliko je potrebno vrši rekalibraciju monokromatora I detektora

Proizvod: Rheo F4

Pogledajte više na stranici proizvođača

Jedinstven uređaj na tržištu s kojim mjerite oštečenje škroba u brašnu. Potpuno automatizirana analiza, koristeći samo 1 gram uzorka brašna u 10 minuta dobijete rezultate s kojim možete kontrolirati teksturu, boju, ljepljivost, fermentaciju i lomljenje Vašeg gotovog proizvoda.

SDmatic radi na principu amperometrije gdje se mjeri količina joda koju škrob apsorbira na temperature od 35 °C.

Primjena SDmatic-a:

  • Podešavanje mlina pri mljevenju zrna
  • Povećanje prinosa tijesta
  • Podešavanje teksture tijesta
  • Optimiziranje volumena, boje I roka trajanja gotovih proizvoda

Proizvod: Aqua TR

Pogledajte više na stranici proizvođača

Uređaj za mjerenje temperature, vlage I specifične težine žitarica u samo 20 sekundi. Uređaj posjeduje standard NF EN ISO 7971-2 I Tipno odobrenje od Državnog zavoda za mjeriteljstvo Republike Hrvatske.

Uređaj posjeduje više od 64 različitih kalibracija te je moguće razviti nove kalibracije, za što biste imali našu podršku.

Proizvod: LabMill

Pogledajte više na stranici proizvođača

LabMill je mlin koji oponaša rad industrijskog mlina. Koristi se za mljevenje tvrde i mekane pšenice gdje se dobiva stupanj ekstrakcije ekvivalentan industrijskom mljevenju.

Test traje samo 20 minuta te je standardiziran prema ISO 27971 normi. Koristeći LabMill možete predvidjeti ponašanje industrijskog mlina te ponašanje prešenice tijekom mljevenja.

Prednosti korištenja LabMill mlina:

  • Automatska kontrola brzine pomaka
  • Podešavanje mlina kako biste dobili rezultate industrijskog mlina
  • Moderan I ergonomičan dizajn
  • Korisničko sučelje jednostavno za upravljanje
  • Kapacitet LabMill-a je od 50 g pšenice do 3.5 kg pšenice

Proizvod:  Amylab FN

Pogledajte više na stranici proizvođača

Amylab FN je uređaj za mjerenje aktivnosti α-amilaze u samo 90 sekundi koristeći Hagberg metodu (standardi ICC 107/1, AACC 56-81.03 te ISO/DIS 3093) te novu Testogram metodu.

Prednosti Amybal FN uređaja:

  • Indukcijsko grijanje – nema više vodene kupelji koja zagrijava uređaj, nema više vodene pare niti vanjskog hlađenja uređaja
  • Zagrijavanje Amylab FN je dva puta brže od zagrijavanja ostalih sličnih uređaja
  • Aluminijske tube te odvojivo dno tube za lakše čišćenje
  • Zagrijavanje uređaja prestaje kada je test gotov, te se time spriječava pregrijavanje, a sama tuba za test se hladi na 60°C prije nego otvorite uređaj
  • Moderno kontrolno sučelje  – 7’’ ekran na dodir
Close Menu