Ansar Analitika

The CHOPIN Technologies:

S više od jednog stoljeća izvrsnosti, CHOPIN proizvodi pomogli su pionirima novih metoda za analizu žitarica, brašna i njihovih derivata. Ove metode i proizvodi priznati su brojnim međunarodnim standardima uključujući ISO, EN, AFNOR, AACC i ICCA, te služe kao referenca u industriji za analizu sastava i funkcije. CHOPIN proizvodi pomažu kupcima osigurati da su operativne specifikacije, usklađenost s propisima i standardi kvalitete ispunjeni. Mnogi prehrambeni proizvodi koje svakodnevno konzumirate analizirani su od strane proizvođača i testirani na kvalitetu pomoću proizvoda CHOPIN.

 

AlveoPC je stolni analizator za tehničare koji mjeri postojanost, rastezljivost, elastičnost i snagu pečenja tijesta. Provode samo standardne Alveograph testove uz konstantnu hidrataciju i rade u laboratoriju gdje su temperatura i vlažnost savršeno kontrolirani. AlveoPC je pojednostavljena verzija Alveolaba® i zadovoljava međunarodne standarde za korištenje u analizi ključnih parametara tijesta.

 

Alveolab® je jednostavan za korištenje, automatiziran, svestrani analizator koji omogućuje automatizirano ispitivanje karakteristika brašna i tijesta. Instrument je samokontroliran s vlastitim sustavom hlađenja, automatskim ubrizgavanjem vode, te automatskim pozicioniranjem, drobljenjem i puhanjem pljeskavica od tijesta. Alveolab® je prilagodljiviji sa širim rasponom protokola i zadovoljava međunarodne standarde.

 

LabMill je laboratorijski mlin koji se koristi za pretvaranje i tvrde i meke pšenice u rafinirano brašno kako bi se ispitalo njezino ponašanje mljevenja i kvaliteta proizvedenog brašna. Biokemijski sastav brašna koje obrađuje LabMill vrlo je blizak industrijskom brašnu (čistoća, granulometrija, histološki sastav, oštećenje škroba, kvaliteta i količina proteina).

 

Mixolab 2 je univerzalni uređaj za karakterizaciju tijesta koji se koristi za ocjenjivanje kvalitete i performansi pečenja brašna, a time i za razumijevanje ponašanja tijesta. Mixolab 2 simulira ograničenja kojima tijesto prolazi tijekom proizvodnog procesa. Radeći na reprezentativnom tijestu, Mixolab 2 vam omogućuje da se što više približite stvarnim uvjetima kako će se brašno koristiti u pekarskim proizvodima. Instrument mjeri konzistenciju tijesta i analizira kvalitetu proteina i škroba. Uz Mixolab 2, pekari i mlinari mogu provjeriti kvalitetu i pravilnost svog brašna, procijeniti utjecaj enzima, razviti nove formulacije, poput onih bogatih vlaknima ili bez glutena, te ujednačiti proizvodne procese i kvalitetu gotovih proizvoda.

 

The BRUINS Instruments:

Više od 40 godina Bruins Instruments je posvećen unapređenju NIR tehnologije za poljoprivrednu, mesnu i prehrambenu industriju, pružajući analizatore visoke rezolucije po pristupačnoj cijeni za tvrtke svih veličina. Ovi analizatori koriste neke od najnaprednijih dostupnih tehnika uzorkovanja, omogućujući pouzdana, reproducibilna mjerenja u načinu prijenosa i refleksije. Na Bruinsove analizatore i njegovu temeljnu tehnologiju oslanjaju se tisuće trgovaca žitom, poljoprivrednih i prehrambenih prerađivača za plaćanje, optimizaciju proizvodnje i kontrolu finalnih proizvoda.

 

AgriCheck je dizajniran za mjerenje vlage, proteina, ulja i drugih parametara cjelovitih žitarica. Primjeri uključuju pšenicu, durum, ječam, kukuruz, soju, smeđu rižu, mljevenu rižu, grubu rižu, zob, raž, tritikale, sirak i druge.

 

AgriCheck Plus je dizajniran za mjerenje svih vrsta cjelovitih žitarica i uljarica kao što su pšenica, durum, ječam, kukuruz, soja, smeđa riža, mljevena riža, gruba riža, zob, raž, tritikale, sirak i druge. Za razliku od drugih AgriCheck modela, AgriCheck Plus također ima reflektirajuću ćeliju, što je najbolji način uzorkovanja za analizu mljevenih proizvoda (poput brašna) ili paste.

 

FoodCheck je svestrani analizator bliske infracrvene spektroskopije (NIR) koji analizira kritične parametre mesa, mesnih proizvoda, maslina i mliječnih proizvoda kako bi se optimizirala proizvodnja i poboljšala kvaliteta krajnjeg proizvoda. Budući da se mnogi proizvodi od mesa i mliječnih proizvoda prodaju na temelju parametara kvalitete, gotovo svaki sastojak mora biti određene kvalitete i sastava kako bi se proizveo dosljedan i visokokvalitetan krajnji proizvod. FoodCheck analizator pomaže proizvođačima mesa i mliječnih proizvoda da preuzmu veću kontrolu nad važnim parametrima kvalitete preciznim mjerenjem vlage, proteina, masti, ugljikohidrata, suhe tvari, kolagena, pepela i drugih, kako bi se osigurala kvaliteta tijekom cijelog procesa proizvodnje.

 

InfraCheck je analizator bliske infracrvene spektrometrije (NIR) jednostavan za korištenje za analizu mljevenih prehrambenih proizvoda, praha, paste i tekućina na važne sastojke kao što su vlaga, proteini, ulje, ugljikohidrati, škrob, vlakna, gluten, zeleno, pepeo , amiloza, FFA i drugi parametri ovisno o proizvodu. InfraCheck koristi tehnologiju refleksije koja mjeri NIR signal reflektiran od uzorka i prikazuje rezultate za manje od jedne minute, što ga čini idealnim rješenjem za analizu nehomogenih tipova uzoraka.