OXFORD

Oxford Instruments plc vodeći je proizvođač visokotehnoloških uređaja, sustava i alata za svjetske industrijske tvrtke te znanstveno-istraživačke zajednice.

Ansar-analitika ovlašteni je zastupnik Oxford Instruments za sljedeće države: Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH, Sjeverna Makedonija, Albanija. Osim prodaje, nudimo podršku kod instalacije, redovitog i interventnog održavanja i servisa za neke od Oxford Instruments uređaja i tehnologija.

Više informacija o Oxford Instruments uređajima i tehnologijama možete naći na:

https://www.oxinst.com/

MIKROSKOPIJA ATOMSKE SILE (AFM) – Asylum Research (divizija Oxford Instruments)

Asylum Research specijaliziran je za izradu najboljih AFM mikroskopa za akademska i industrijska istraživanja. Od 1999. godine, Asylum koji je nastao u koljevci AFM tehnologije – Santa Barbari, USA, kontinuirano radi na razvoju AFM-ova ne samo vrhunskih performansi, već i svestranih karakteristika koje osim topografije omogućuju napredna određivanja mehaničkih, električnih i ostalih funkcionalnih svojstava materijala). Asylum AFM-ovi dizajnirai su da lako i jednostavno koriste – npr. Pomoću funcija jednostavnog uklanjanja artefakata i automatiziranog postavljanja parametara.

 

JUPITER XR – ovaj mikroskopa atomske sile, najnoviji je te prvi i jedini AFM koji ima snimanje visokom brzinom u širokom raspon dimenzija uzorka, sve sa jednim skenerom. Jupiter XR pruža potpuni pristup uzorku veličine do 200 mm, uz  najvišu rezoluciju, vrhunske brzine skeniranja i jednostavno korisničko iskustvo i svestranost za  akademska istraživanjima kao i za industrijske laboratorije.

Neke najvažnije karakteristike JUPITER XR sustava su:

Veća razlučivost od bilo kojeg drugog AFM-a za velike uzorke (large sample AFM)

Prošireni raspon skeniranja: 100 μm skener je 5-20 × brži od većine drugih AFM-ova

Od postavljanja uzorka do rezultata, svaki korak je jednostavan i brz !

Modularni dizajn prilagođava se vašim potrebama za maksimalnom fleksibilnošću

CYPHER SERIJA HIGH RESOLUTION/HIGH SPEED AFM-ova

CYPHER “Ultra-high-performance” serija AFM-ova nudi neusporedivo bolju rezoluciju za snimanje u odnosu na konkurenciju, istinsku jednostavnost korištenja, iznimnu kontrolu okoline uzorka i brzine skeniranja,  sve do brzina videozapisa (Video Rate Speed – VRS).

U ponudi su sljedeći Cyhpher sustavi:

Cypher S – Osnovni Cypher model  iznimno visoke rezolucije, brzim skeniranjem i cijelim nizom naprednih modova rada u osnovom paketu

Cypher ES – ima sve performanse i značajke Cypher S, ali dodatno nudi širok raspon iznimnih upravljačkih pribora za kontrolu okoline kod mjerenja uzorka (environmental sample control)

Cypher ES Polymer Edition – vrhunski AFM za karakterizaciju polimera, Cypher ES je unaprijed konfiguriran sa svime za karakterizaciju polimera

Cypher VRS – prvi i jedini potpuno opremljen video-rate speed AFM, nevjerojatne brzine uz sve ostale napredne značajke Cypher sustava

Obitelj MFP-3D AFM: nudi najširi raspon dodatne opreme za najširi raspon Vašeg budgeta

MFP-3D Origin – najpristupačniji AsylumAFM, nudi visoke performanse i širok raspon mogućnosti

MFP-3D Origin+ – iste performanse kao Origin, ali s većim izborom dodataka, još uvijek po vrlo pristupačnoj cijeni

MFP-3D Infinity – vodeći uređaj obitelji MFP-3D, nudi najviše performanse i rješenja za svaku aplikaciju u toj klasi

MFP-3D-BIO – BioAFM integriran s optičkom mikroskopijom koja nudi sve načine i dodatnu opremu za bio-AFM eksperimente

OXFORD INSTRUMENTS NMR DIVIZIJA

Oxford Instrument NMR divizija nudi uređaje bazirane na tehnologiji nuklearne magnetske rezonancije. Oxford je jedan od pionira NMR tehnologije te nudi niz NMR  instrumenata koji se koriste u širokom raspon industrija i istraživačkih institucija.

X-Pulse: novi, visoko rezolucijski I širokopojasni stolni NMR spektrometar

X-Pulse je revolucinarni uređaj što se tiče fleksibilnosti benchtop NMR spektrometrije. Kombinirajući istinsku širokopojasnu X-nuklei mogućnost, protočne probe za praćenje reakcije i promjenjivu temperaturu s vrhunskom spektralnom rezolucijom, X-Pulse Vam omogućuje vam izvodite širok raspon eksperimenata na stolu u vašem laboratoriju, uz vrlo prihvatljivu cijenu.

X-Pulse koristi 60MHz stalni magnet visoke homogenosti i temperaturne stabilnosti što ga čini jednostavnim za postavljanje u laboratorij jer ne zahtijeva tekuće kriogene. X-Pulse se može koristiti sa standardnim NMR tubama promjera 5 mm ili r ćelijom protoka razvijenod od strane Oxford Instruments.

Sustavom upravlja nova i poboljšana verzija Oxford softvera za akviziciju podataka SpinFlow, što olakšava izvođenje rutinskih eksperimenata, te pruža fleksibilnost u radu bolju nego kod drugih –  za napredne korisnike.

MQC+ stolni NMR analizatori – priznata i poznata serija NMR analizatora !

Koriste se za industrijske aplikacije kao što je mjerenje sadržaja ulja, vode, fluora i krute masnoće (SFC) u različitim uzorcima. Ovo su pouzdani radni uređaji nalaze se u velikom broju laboratorija za osiguranje i kontrolu kvalitete u prehrambenoj industriji, poljoprivredi, industriji polimera te kemijskoj industriji.

Oxford Instruments nudi i sustav potpuna automatizacije mjerenja za MQC+ analizatore:

https://nmr.oxinst.com/products/qa/qc-analysers/mq-auto#

MQR – NMR spektrometar:

MQR je istraživački sustav za primjenu mjerenja eksperimenata otpuštanja i/ili difuzije

Značajke: 20MHz TD-NMR istraživački sustav, digitalni spektrometar visokih performansi – T1, T1rho (T1ρ), T2, i difuzija mjerenja, ima mogućnost rada sa gradijentima i mogućnosti VTs

Napredna analiza podataka, uključujući i 2D skupove podataka

Korisnički program je otvorenog tipa sa funkcijom eksporta podataka

GeoSpec analizator:

Geospec je industrijski standard za NMR analize kamenih jezgri (rock core) i koristi se za testiranje uzoraka na terenu kao i za istraživanje sadržaja mineralnih ulja u rudama.

OXFORD INSTRUMENTS NANO SCIENCE

Oxford Instruments NanoScience divizija dizajnira i nudi vodeće istraživačke alate koji omogućuju kvantne tehnologije, istraživanje nano tehnologija, naprednih materijala i razvoj nano uređaja u fizikalnim znanostima.

Ovi Oxford uređaji i alati podržavaju istraživanja na skali atomskih veličina bez kriogena, uz ultra-niske temperature i magnetska okruženja. Ove tehnologije temelje se bazičnim tehnologijama na niskim i ultra niskim temperaturama, visokim magnetskim poljima i integraciji sustava, uz povećanje razine eksperimentalne i mjerne fleksibilnosti.

Tvrtka je osnovana 1959 kao prvi komercijalni spin-off sa Sveučilišta u Oxfordu, te pruža tehnološke inovacije više od 60 godina.

CRYO FREE SUSTAVI

Postoje u izvedbama temperaturnih raspona od 4 K do ispod  10 mK temperatura

To su : OPTISTAT, TESLATRON, HELIOX i TRITON sustavi

WET SUSTAVI:

Ovi sustavi koriste kriogene tekućine za hlađenje:

Osiguravaju hlađenje u rasponima  od 77 K do ispod 25 mK

Ovu porodicu uređaja čine:

Optistat DN serije uređaja te Microstat kriostati za spektroskopska mjerenja

INTEGRA, Kelvinox sustavi sa magnetima, mjernim sustavima

 

Close Menu