Ansar Analitika

Renishaw je globalna tvrtka koja proizvodi visoko precizne mjeriteljske alate i uređaje te opremu za medicinu.

Renishaw je također svjetski lider u području aditivne proizvodnje (koja se naziva i metalni 3D ispis), gdje dizajniraju i proizvode industrijske strojeve koji 'ispisuju' dijelove iz metalnog praha. Od prometa do poljoprivrede, elektronike do zdravstvene zaštite, njihova napredna tehnologija mijenja učinkovitost proizvoda.

Renishaw je prisutan u više od 80 ureda u 36 zemalja, s više od 5.000 zaposlenika diljem svijeta. Oko 3.000 ljudi zaposleno je u Velikoj Britaniji gdje je bazirana većina njihovog istraživanja, razvoja i proizvodnje.

Između ostalog, Renishaw plc, je vodeći proizvođač vrhunskih Raman spektrometara i Raman mikroskopa, AFM-Raman te SEM-Raman sustava.

Ansar-analitika je ovlašteni zastupnik Renishaw-a Raman spektroskopih sustava za sljedeće države: Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH, Sjeverna Makedonija, Albanija. Osim prodaje, nudimo podršku kod instalacije, redovitog i interventnog održavanja i servisa tih uređaja.

Slobodno nam se obratite kako bismo pronašli rješenje za Vaš laboratorij što se tiče Raman spektrometrije.


PROIZVODI:

inVia – serija najnaprednijih konfokalnih  Raman mikroskopa

inVia serija Raman mikroskopa dostupna je u tri modela (Qontor, Reflex i Basis) koji odgovaraju vašim potrebama, od inVia Qontor sustava – koji nudi punu automatizaciju najnaprednije i tehnologije praćenja fokusa - do uređaja osnovne razine inVia Basis , ali vrlo naprednih performansi.

U sljedećoj tablici prikazane su najvažnije karakteristike svakog od inVia mikroskopa:

Pregled uzoraka

inVia Basis

inVia Reflex

inVia Qontor

Stereo pregled (ugrađeni binokulari)

 ■

▲ 

Spremanje i automatski pregled nakon snimanja

 -

Softverska kontrola mikroskopa

 -

Automatsko prebacivanje iz moda  “white light” u Raman mod rada

 -

Automatsko spremanje optičkih slika “white light” sa Raman analizama

 -

Kombinirani pregled u modu “white light” sa uključenim Raman modom (aktivan laser)

 -

Auto-fokusiranje “white light” moda  (LiveTrack)

 -

 

 Snimanje Raman spektara

inVia Basis

inVia Reflex

inVia Qontor

Automatizacija snimanja serije uzoraka

Automatsko praćenje fokusa (LiveTrack)

-

-

 

 Postavke mikroskopa i provjera performansi

inVia Basis

inVia Reflex

inVia Qontor

Interna neonska lampa za kalibraciju valnih duljina

-

Interni referentni standardi za automatsku kalibraciju spektrometra

-

Automatska korekcija kalibracije Raman spektrometra (tzv. brza kalibracija)

  ▲

Automatsko postavljanje lasera

Automatsko ugađanje Raman signala na optimalnu razinu

Automatska provjera stanja svih bitnih komponenti uređaja

-

 

InVia™ Qontor® konfokalni Raman mikroskop

InVia Qontor je najnapredniji Ramanski mikroskop na tržištu. Sadrži sve najnovije Renishaw inovacije, kao što je LiveTrack™ tehnologija praćenja fokusa. InVia Qontor omogućuje korisnicima da analiziraju uzorke sa neravnim, zakrivljenim ili grubim površinama. Optimalni fokus održava se u stvarnom vremenu tijekom prikupljanja podataka i gledanja videozapisa sa bijelim svjetlom. Time se uklanja potreba za ručnim fokusiranjem, predskeniranjem ili pripremom uzorka.

Zašto odabrati baš ovaj tip mikroskopa?

  • InVia Qontor konfokalni Raman mikroskop sadrži najsuvremenije tehnologije što smanjuje ukupno vrijeme eksperimenta i čini analiziranje čak i najsloženijih uzoraka jednostavnim.
  • Podržava prikaz uzorka u fokusu dok ga pregledavate ručnim kontrolama
  • Nudi Raman-mapiranje grubih, neravnih i zakrivljenih površina
  • Potrebna je mala ili nikakva priprema uzorka
  • Nudi Raman kemijsku “imaging” tehniku u 3D gdje istovremeno možete vidjeti kemijski sastav i topografiju
  • Nema potrebe za dugotrajnim prethodnim skeniranjem površine
  • Održava fokus tijekom dinamičkih mjerenja, kao što su zagrijavanje/hlađenje uzoraka i tijekom vrlo dugih mjerenja kada se uvjeti oko uzorka ili u spektrometru počnu mijenjati (temperatura, vlažnost, itd.)

 

Centrus detektori: ključ za ultra brzi Raman imaging

Ključ za implementaciju naprednih Renishaw tehnologija unutar Qontora, Centrus je više od standardnog Raman detektora.

Dizajnirao ga je Renishaw isključivo za Raman spektroskopiju i snimanje. Centrus ima čipove detektora visoke osjetljivosti, s termoelektričnim hlađenjem za ultra niske razine šuma; optimalne performanse uz ultra-brzo prikupljanje podataka (preko 1800 spektara u sekundi).

 

RA802 Farmaceutski analizator

Renishaw-ov RA802 farmaceutski analizator nudi znanstvenicima u farmaceutskoj industriji tehnike snimanja temeljene na vibracijskoj spektroskopiji.

Najčešći prigovori na konvencionalne Raman mikroskope i infracrvene mikroskooe (IR mikroskopija) su fokusiranje uzorka, brzina analize i jednostavnost korištenja.

RA802 Farmaceutski analizator kombinira Renishaw dokazane LiveTrack™ i StreamLine™ tehnologije za generiranje kemijskih slika do 150 puta brže od konvencionalnih metoda, uz zadržavanje fokusa – osiguravajući visokokvalitetni kemijski imaging farmaceutskih proizvoda na uzorcima kao što su tablete.

Minimalistička filozofija dizajna znači da RA802 pokazuje nenadmašnu brzinu i jednostavnost uporabe u usporedbi s alternativnim kemijskim sustavima za snimanje.

U ovoj tablici jasno se vide prednosti RA802 farmaceutskog analizatora:

 

Raman imaging (RA802)

IR mikroskopija

XRD

Pogodno za mješavine

▲ 

 

Imaging površine (mapiranje)

▲ 

 

Identifikacija polimorfa

 

▲ 

Gruba/neravna površina

 

▲ 

Visoka rezolucija (1 µm/pikselu)

 

 

Brzina

 

 

Jednostavnost korištenja

 

 

Mapiranje serije uzoraka

 

 

Nekontaktna tehnika

 

 

Nedestruktivna tehnika

 

 

 

Ako ste zainteresirani za ovu tehnologiju, obratite nam se kako bismo dogovorili demonstraciju ili mjerenje Vaših uzoraka na RA802. Renishaw će rado izvršiti besplatnu procjenu i provjeru valjanosti RA802 analizatora za vaše uzorke kako bi vam pružili povjerenje u tehniku i kupnju ovog tipa instrumenta.

 

Virsa™ Raman Analizator

Virsa Raman Analizator je najnoviji Renishaw PRIJENOSNI RAMAN spektrometar visokih performansi koji omogućuje da odradite Raman spektroskopiju izvan granica laboratorija.

Virsa nudi performanse vrhunskog Raman laboratorijskog sustava na mjestu gdje god vam je to potrebno.

Renishaw je razvio Virsa Raman analizator koristeći svoju stručnost u optičkom dizajnu i detektorskim tehnologijama. Virsa kombinira snagu laboratorijskog razreda Raman spektrometara s praktičnošću prijenosnih uređaja.

  • Značajke i prednosti uključuju:

Fleksibilno, daljinsko uzorkovanje sa optičkim sondama. Isporučuje se optički kabel duljine 5 metara standardno; ostale duljine dostupne su na zahtjev.

Izbjegnite efekt fluorescencije korištenjem više opcija lasera raznih valnih duljina. Virsa omogućuje korištenje 532 nm i 785 nm lasera zasebno kroz pojedinačne sonde ili kroz istu objektnu leću sa složenim sondama.

Opcije sonde visoke prostorne rezolucije daju brzu i kvalitetnu mikroskopsku analizu.

Precizno locirajte i usredotočite se na područje uzorka od interesa što Vam omogućuje motoriziran, kodirani nosač sonde sa automatskim postavljanjem u tri osi (X, Y i Z) te sondi opremljenih video kamerom.

Sustav je kontroliran Renishaw-ovim WiRE™ (Windows-based Raman Environment) softverom za prikupljanje Raman podataka te obradu i analizu podataka. WiRE se koristi i u ostalim istraživačkim Renishaw Raman mikroskopima.

Ovaj prenosivi Raman sustav zauzima malu radnu površinu, može se koristiti na klupi/stolu ili smjestiti u industrijski stalak od 19”. To ga čini idealnim za istraživače koji žele proširiti primjenu Raman spektroskopije izvan tradicionalnih laboratorijskih uvjeta.

 

Više informacija na:

https://www.renishaw.com/en/raman-spectroscopy--6150