Ansar Analitika

Thermofisher Scientific (nekada FEI, odn. Philips) najveći je proizvođač visokotehnoloških uređaja/proizvoda, sustava i alata za elektronsku mikroskopiju.

Ansar-analitika je ovlašteni zastupnik Thermofisher Scientific EM proizvoda za Hrvatsku. Osim prodaje, nudimo Vam podršku kod instalacije, redovitog i interventnog održavanja te servisa za sve Thermofisher Scientific, FEI I Philips elektronske mikroskope od strane pouzdanog servisnog tima.

SKENIRAJUĆI ELEKTRONSKI MIKROSKOPI (SEM):

 

Verios™ XHR SEM

Najbolji low-kV SEM ekstremne rezolucije i kontrasta materijala.

Verios G4 SEM platforma je usmjerena prema povećanju istraživačkih rezultata Vašeg laboratorija. Verios SEM omogućuje nove uvide u materijale zbog rezolucije ispod nanometra (sub-nanometer), u rasponima od 1 keV do 30 keV energija elektronskog snopa – za čestice katalizatora, nano cjevčice, porozni materijali, biološki objekti i druge strukture na nanoskali. Slike visokog kontrasta i visoke rezolucije dobivaju se bez potrebe za prelaskom na TEM ili druge tehnike snimanja. Verios SEM nudi fleksibilnost potrebnu za istraživačke primjene za smještaj velikih primjeraka kao što su pune pločice ili metalurški uzorci. Brzu analizu možete izvršiti zahvaljujući načinu rada visoke struje ili raditi na preciznim primjenama prototipova kao što su izravno taloženje materijala ili litografija izazvana elektronskim snopom.

 

APREO FEG-SEM:

Apreo je najsvestraniji FEG-SEM visokih performansi. Apreo svojim revolucionarnim spojem dizajna objektiva- kombinacijom elektrostatske i magnetske tehnologije - daje vrhunsku rezoluciju i izbor signala. Sve to čini Apreo SEM platformom izbora za istraživanje nanočestica, katalizatora, prašaka i nano uređaja, bez smanjenja performansi kod npr. magnetskih uzoraka .

Apreo SEM koristi jedinstven sustav detekcije raspršenog zračenja pomoću pionirske tehnologije segmentiranog BSD detektora, a koji daje odličan kontrast materijala, čak i kod vrlo nagnutih uzoraka, na kratkim radnim udaljenostima ili na vrlo osjetljivim uzorcima.

Novi spoj objektiva dodatno poboljšava kontrast s filtriranjem energije za snimanje uzoraka koji nisu nabijeni (izolatori). Opcijski način rada s niskim vakuumom (Low Vacuum) sada omogućuje maksimalni tlak komore od 500 Pa za snimanje čak i najzahtjevnijih izolatora. Uz sve ove opcije, uključujući spoj konačne leće, napredno otkrivanje i fleksibilno rukovanje uzorcima, performanse i svestranost, Apreo SEM-a zadovoljit će Vaše istraživačke izazove dugi niz godina.

 

QUATTRO FEG -SEM:

Quattro je ultra svestrani FEG-SEM visoke rezolucije sa jedinstvenom E-SEM opcijom. On kombinira sve- performanse u modovima snimanja (imaging) i analitike (EDS, WDS, EBSD, CL…) sa jedinstvenim načinom rada pri skoro atomsferskim uvjetima (ESEM™). Ovaj mod omogućuje  da se uzorci proučavaju u svom skoro prirodnom stanju.

Quattro platforma idealna je za širok krug akademskih, industrijskih i vladinih laboratorija koji žele svestranost i jednostavnost uporabe, potrebne za više korisnika različitih razina iskustva na platformi koja podržava velik broj eksperimenata.

Quattro ima stabilan FEG izvor koji osigurava izvrsnu rezoluciju, dok njegova tri načina rada (visoki vakuum, niski vakuum i ESEM) pružaju fleksibilnost za smještaj najšireg raspona uzoraka, uključujući uzorke koji su u “outgassing” stanju ili inače nisu kompatibilni s vakuumom.
 

PRISMA W-SEM:

Prisma je najpotpuniji W-SEM za multi-user laboratorije koji zahtijevaju visoke performanse i apsolutnu jednostavnost korištenja.

Prisma™ E SEM je prvi SEM s jedinstvenim ColorSEM™ tehnologijom za najintuitivniju elementnu (EDS) analizu. U kombinaciji s jedinstvenim načinom ESEM i cijelim nizom dodatne opreme, on je najpotpuniji sustav baziran na W izvoru.

Idealan je za industrijsko istraživanje i razvoj, kontrolu kvalitete te analizu kvarova koje zahtijevaju visoku razlučivost, fleksibilnost u analizama različitih uzoraka i jednostavno sučelje za operatera. Prisma E nasljeđuje vrlo uspješan Thermo Scientific™ Quanta™ SEM.

AXIA – CHEMISEM:

Axia ChemiSEM za razliku od tradicionalnih SEM –ova, jedinstven je po tome što uvijek prikuplja EDS podatke u pozadini. Koristi jedinstvene algoritme za istovremenu obradu SEM i EDS signala, što mu omogućuje prikaz morfologije i kvantitativnog elementarnog sastava uzorka zajedno, u stvarnom vremenu. On neprestano obrađuje EDS podatke u pozadini, dajući vam ažuriranja elementarnih podataka uživo, kako se prikupljaju. Elementi koji se nalaze u vašem uzorku mogu se uključivati i isključivati, što vam omogućuje da izolirate područja od interesa.

Axia ChemiSEM nudi vrhunsko korisničko iskustvo poboljšano automatizacijom, poput tehnologije SmartAlign za rad bez poravnanja, novorazvijene automatske funkcije i kvantitativno mapiranje EDS-a uživo. Ova stalna obrada čini analizu dvostruko bržom, u usporedbi s tradicionalnim metodama. Elektronski mikroskop za skeniranje Axia ChemiSEM stavlja SEM/EDS analizu na dohvat široj znanstvenoj publici, ubrzava vaš tijek rada i štedi vrijeme na obuci.

 

Više detalja oko ColorSEM tehnologiji koju koristi Axia ChemiSEM

možete naći na:

EDS Analysis | ColorSEM | Thermo Fisher Scientific - HR

 

DualBeam FIB-SEM MIKROSKOPI:

Thermofisher Scientific nudi seriju SCION i HELIOS DualBeam FIB-SEM mikroskopa sa najširim i najboljim performansama na tržištu danas.

 

SCIOS serija:

ThermoFisher  Scientific™ Scios™ 2 DualBeam™ je serija mikroskopa ultra-visoke rezolucije FIB-SEM tipa. To je sustav koja pruža izvanrednu pripremu uzoraka za TEM kao I 3D karakterizaciju materijala, uz performanse za najširi raspon uzoraka, uključujući magnetske i nevodljive materijale.

Napredna tehnologija pretraživanja je u samoj srži Scios DualBeam. Trinity™ tehnologija detekcije u objektivu™ istovremeno prikuplja sve signale, štedi vrijeme i nudi izrazito kontrastne slike za bilježenje maksimalne količine podataka. Inovativan koncentrični detektor povratnog raspršivanja (DBS) ispod objektiva poboljšava učinkovitost, omogućujući Vam da odaberete signal koji se temelji na njegovoj kutnoj distribuciji kako biste lako razlučili materijale i topografski kontrast - čak i pri vrlo niskoj energiji od samo 20 eV.

 

Helios™ G4 serija:

TermoFisher Scientific Helios™ G4 FX DualBeam™ je najnapredniji sustav za “failure analysis” baziran na DualBeam platformi, sposoban za stvaranje slika visoke kvalitete, za proizvodnju ultra-tankih TEM lamela kod razvoja materijala u dimenzijama ispod 7nm.

Sadrži sve najnovije ThermoFisher tehnologije: Phoenix FIB kolona na Helios G4 FX DualBeam sustavu omogućuje operaterima da brzo i učinkovito stvore ultra-tanke lamele s minimalnim oštećenjem i maksimalnom kvalitetom reza. Kombinirajući kolonu Elstar+UC mikroskopa (SEM) i EasyLift Nanomanipulatora, Helios G4 FX DualBeam čini izradu uzoraka in-situ lakšim nego ikad.

Jedinstveni Multichem sustav isporuke plina pruža optimizirane mogućnosti taloženja i urezivanja uz pomoć ionske zrake. Osim pojednostavljenja postupka napredne analize kvarova i pripreme uzorka za TEM analize, EasyLift i MultiChem poboljšavaju povjerenje i dosljednost operatera, čime se smanjuje ukupni trošak vlasništva sustava.

Helios G4 FX DualBeam je također prvi DualBeam sustav koji uključuje sub 3Å-rezoluciju snimanja u  STEM imaging modu, pružajući napredne mogućnosti s mnogo kraćim vremenom koje je potrebno za visoku kvalitetu podataka. Sposobnost da brzo proizvede uzorke visoke kvalitete, djelotvorne 30kV STEM slike sa DualBeam sustavom, ovja uređaj ima sve što trebaju napredni FA laboratoriji i programeri procesa.

 

Za sve kombinacije i konfiguracije HELIOS sustava provjerite na:

https://www.thermofisher.com/search/browse/category/hr/en/604591/DualBeam+FIB-SEM+Microscopes

 

Aquilos™ Cryo-FIB:

Aquilos™ je prvi Cryo-FIB odn. cryo-DualBeam™ (fokusirani ionski snop/skenirajući mikroskop) namijenjen pripremi zamrznutih, tankih uzoraka lamela iz bioloških uzoraka za tomoografsku sliku visoke rezolucije u cryo- TEM mikroskopu (cryo-TEM).

Krio-elektronska tomografija nudi sposobnost vizualizacije struktura u njihovom prirodnom kontekstu što omogućuje istraživačima da promatraju funkcionalne odnose i interakcije sa drugim komponentama u staničnom okruženju. Ova tehnika obećava da će postati važan alat za znanstvenike koji traže bolje razumijevanje živih sustava na molekularnoj razini.

Više informacija možete naći na:

https://www.thermofisher.com/hr/en/home/electron-microscopy/products/dualbeam-fib-sem-microscopes/aquilos-2-cryo-fib.html

 

TEM – TRANSMIJSKI ELEKTRONSKI MIKROSKOPI:

Transmijski elektronski mikroskopi (TEM) ispaljuju zraku elektrona kroz ultra tanki sloj uzorka. Elektroni stupaju u interakciju s uzorkom dok prolaze kroz njega, proizvodeći informacije o unutarnjoj strukturi uzorka. Mnogi Thermofisher Scientific TEM-ovi imaju potpuno automatizirani rad i sposobni su za sub-Ångström rezoluciju.
 

Krios G4 Cryo-TEM

300 kV Cryo TEM s poboljšanom produktivnošću i kompaktnim dizajnom.

Novi Krios G4 Cryo-TEM mikroskop omogućuje Vam istraživanje na molekularnoj razini – lakše, brže i pouzdanije nego ikad prije. Najkompaktniji TEM u svojoj klasi, Krios G4 Cryo-TEM sastoji se od visoko stabilne 300 kV TEM platforme i najboljeg autoloadera (robota za manipulaciju kriogenim uzorkom), što ga čini idealnim za automatiziranu primjenu kao što je analiza pojedinačnih čestica (SPA), krio-elektronska tomografija (cryoET) i mikro elektronska difrakcija (MicroED). Kroz temeljiti redizajn mehaničkog osnovnog okvira i kućišta sustava, visina mikroskopa smanjena je na manje od 3 metra, što omogućuje ugradnju instrumenata u laboratorije s visine stropa ispod 3,04 m (~10 ft), čime se izbjegavaju skupa renoviranja prostorija. Dizajnirana povezivost osigurava robustan rad bez rizika tijekom cijelog vijeka rada, od pripreme uzorka i optimizacije do prikupljanja slike i obrade podataka.

 

Glacios Cryo-TEM

200 kV cryo-TEM: jednostavno i brzo i prikupljanje podataka visoke razlučivosti

Glacios Cryo-TEM pruža cjelovito i pristupačno Cryo-EM rješenje širokom rasponu istraživača. Ima 200 kV XFEG optiku, najbolji autoloader u industriji (kriogeni robot za manipulaciju uzorkom) i istu inovativnu automatizaciju za jednostavnost korištenja kao i na Krios G4 Cryo-TEM. Glacios Cryo-TEM sve to pakira u manje dimenzije čime se  pojednostavljuje instalacija i održavanje.

Dizajnirana povezivost osigurava robustan “workflow” bez kontaminacije tijekom cijelog tijeka rada, od pripreme i optimizacije uzorka do prikupljanja slika i obrade podataka. Glacios Cryo-TEM može se koristiti u jednom tijeku rada za analizu čestica (SPA) za predprovjeru kvalitete uzorka prije prijenosa na Krios G4 Cryo-TEM te za preuzimanje podataka SPA u konačnoj razlučivosti. Nadalje, Glacios Cryo-TEM također može se konfigurirati s direct electron detektorima i / ili Volta Phase Plate detektorima te tako postati potpuno samostalno SPA rješenje za prikupljanje podataka.


 

Talos serija TEM mikroskopa:

Najbrži 200 kV FEG S/TEM za analizu uzoraka u više dimenzija !

TALOS serija sastoji se od niza uređaja sa 200 kV FEG iili 120 kV LaB6 izvorima za razne aplikacije u istraživanju materijala ili “life science” području.

Talos Arctica Cryo-TEM

Talos Artctica izrađen je kako bi se omogućio brz pristup 2D i 3D podacima, a da seVi usredotočite na istraživanje. Konstantna snaga sustava, zatim C-Twin objektiv nude izvanredne optičke performanse, osiguravajući optimalnu ravnotežu kontrasta i rezolucije. Osim toga, ultra-stabilna platforma uključuje piezo postolje sa stabilnom elektronikom i robusnim kućištem sustava za maksimalnu toplinsku i mehaničku stabilnost.

 

Talos F200X TEM

Najbrži 200 kV FEG S/TEM za kemijsku analizu u više dimenzija

Talos F200X S/TEM mikroskop daje izvanrednu kombinaciju visoke rezolucije S/TEM i TEM slika s vrhunskom rendgenskom spektroskopijom (EDS) visoke rezolucije i 3D kemijskom karakterizacijom. Talos F200X S/TEM omogućuje najbržu i najprecizniju EDS analizu u svim dimenzijama (1D-4D), zajedno s najboljim HRTEM slikanjem te brzom navigacijom za dinamičku mikroskopiju. Talos F200X S/TEM radi sve to a istovremeno pruža najvišu stabilnost i jednostvnost upotrebe.

TALOS 200 postoji u life science verziji Talos F200C:

Talos™ F200C elektronski mikroskop (TEM) snažan je, svestran sustav za i 3D karakterizaciju bioloških uzoraka i uzoraka biomaterijala u staničnoj biologiji, strukturnoj biologiji i istraživanju nanotehnologija. Zahvaljujući inovativnom dizajnu za povećanue stabilnost i jednostavnost korištenja, Talos F200C omogućuje znanstvenicima da brzo dobiju bolji uvid i razumijevanje makromolekularnih struktura, staničnih komponenti, stanica i tkiva u tri dimenzije.

 

Talos L120C TEM

Novi 120 kV TEM, visokog kontrasta slike, za multidisciplinarne TEM eksperimente

Talos L120C TEM je termionski mikroskop raspona snage snopa od 20 do 120 kV, jedinstveno dizajniran za performanse i produktivnost u širokom rasponu uzoraka i aplikacija, kao što su 2D i 3D snimanje stanica, staničnih organela, materijala kao što su azbesti,  polimeri i mekani materijali, kako pri sobnim temperaturama te vrlo niskim temperaturama. TEM Talos L120C osmišljen je od temelja kako bi korisnicima na bilo kojoj razini vještina omogućio stjecanje visokokvalitetnih rezultata uz minimalan napor. Brza, sofisticirana automatizacija i napredni tijekovi rada za 3D snimanje omogućuju istraživačima da se usredotoče na znanstvena pitanja, a ne na manipulaciju sa mikroskopom.
 

Više informacija o ThermoFisher elektronskim mikroskopima možete naći na:

https://www.thermofisher.com/hr/en/home/industrial/electron-microscopy.html